A Hódmezővásárhelyi Szakképző Centrum Návay Lajos Szakképző Iskolájának végzős, két tizenkettedikes osztályának rendezték meg szombat este a szalagavató bálját a makói sportcsarnokban. – Huszonkilencen pénzügyi és számviteli, tizenheten pedig kereskedő és logisztikus szakon végeznek – nyilatkozta Kozák György, a makói intézmény igazgatója.

– Október végén kezdtük el a tánctanulást, heti egy alkalommal gyakoroltunk, egy óra hosszában, úgy érzem, a fiatalok nagyon jól vették az akadályokat – mondta Sütő Eleonóra társastánc pedagógus, aki a végzősök egy részének betanította a nyitótáncot. Mivel nem volt elegendő táncpartner, ezért külsősöket kellett megkérni, hogy beugorjanak. A társastánc pedagógus szerint a diákok jól választottak, mert kiválóan sikerült a bécsi keringő szombati bemutatója.

Racabeu Dániel a 12.b osztályban végez, mint kereskedő. – Az egész élet egy nagy kereskedelem, ezért választottam ezt a szakot – árulta el Dániel. Mindenképpen tovább akar tanulni, de még nem döntötte el, hogy marad a keriben, vagy esetleg gazdasági főiskolára megy. – Nem szabad izgulni, lazán kell venni a dolgokat, a nyitótáncnál is, így biztosan nem fogom elrontani a lépéseket – fogalmazott a diák.

– Én itt szeretnék a keriben továbbtanulni, s ha azt is elvégeztem, akkor a fogtechnikusi szakmában folytatom a tanulmányaimat – vette át a szót Kovács Beatrix. Hölgyként neki jóval több idő kellett a készülődéshez, mint a fiúknak. Kiválasztani a megfelelő ruhát, a fodrásszal megbeszélni a tökéletes frizurát, a kozmetikussal is egyeztetni, szóval hetek, sőt, hónapok teltek el, mire minden tökéletesre sikeredett a nagy napra.

Munkatársunktól. K.