A magyar válogatott meccsét Vörös Máté kezdte, aki az osztrák Luka Mrsic ellen játszhatott. Máté jól játszott az első szettben, breakelőnybe került, ám végüől nem tudta azt megtartani, az osztrák ellenfél pedig felzárkózott és megnyerte a szettet. A második szettben pedig Mrsic hiba nélkül játszott, Vörös Máténak pedig nem sikerült megújulnia, 6-1 arányban elvesztette a szettet.

A másik egyéni meccsen Khin Dániel Lucar Krainerrel csapott össze. Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés, fej-fej mellett haladtak a felek, az első szettet azonban az osztrák fiú húzta be. A folytatásban Khinnek is akadta breaklabdái és sanszai, azonban ezekkel nem tudott élni, így 7-5 arányban alulmaradt Krainerrel szemben.

Ezt követően már tét nélkül következett a páros mérkőzés, ahol a magyar csapatot Kéki Márk és Vörös Máté képviselte. A fiúk határozott páros játékot mutattak és 7-5, 6-3 arányban győzni tudtak.

A csapat azonban összesítésben 2-1-re alulmaradt az osztrákokkal szemben, így szombaton délután a helyosztókon folytathatják, ahol a szlovákok legjobbjaival csapnak össze Bardóczky Kornél tanítványai.

Vörös Máté – Luka Mrsic 0-2 (5-7, 1-6)
Khin Dániel – Lucas Krainer 0-2 (6-7(5), 5-7)
Kéki Márk, Vörös Máté – Luka Mrsic, Simon Traxler 2-0 (7-5, 6-3)

A másik meccsen a torna esélyesének számító oroszok jutottak tovább szintén 2-1 arányban a szlovákok ellen.

szcs