Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő és Almási István polgármester és települési képviselők keddi fórumán a lakosok felvetették: január elsejétől az A.S.A Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. nem fogadja ingyenesen a depóniájába az építési törmeléknek minősülő hulladékot.

Az önkormányzat a multinacionális céggel két évtizede alakított ki közös társaságot, a cél minden esetben az volt, hogy a vásárhelyieknek kedvezményeket biztosítsanak. – Az utóbbi időben azonban ezeket sorra eltörli az A.S.A., amit mi nem fogadunk el – jelentette ki Kovács Pál. Az önkormányzat szakmai tanácsadója elmondta, további problémát okoz, hogy a cég leépítést végzett a városban, a többségi tulajdonosok Gyálról irányítanak, holott Vásárhely a székhely. Emiatt az önkormányzat február 15-re taggyűlést hív össze, hogy megtárgyalják: a cég miként kíván tovább szolgáltatásokat végezni a településen.

Kovács Pál hozzátette, az önkormányzatnak közel 40 százalékos részesedése van a Kft.-ben, ennek ellenére a cég menedzsmentje megtagadja, hogy a város betekintsen a cég irataiba, szerződéseibe.
– Az ügyben bírósághoz fordulunk – ismertette a szakmai tanácsadó. Még elmondta, rövid időn belül megoldás szükséges, mert ha az új családi otthonteremtési kedvezmény által megindul a lakások építése, felújítása, a törmelék elszállíttatása milliós terheket róhat a lakosságra és az építési vállalkozókra.

Megyeri József