A makói középiskolák szalagavató bálját péntek este a Juhász Gyula Református Gimnázium és Szakképző Iskola nyitotta. A városi sportcsarnokban két tizenkettedikes végzős osztálynak, egy humánnak és egy rendvédelmi orientációsnak tűzték fel a szalagot. – Ebben a szakközépiskolai, illetve a gimnáziumi osztályban összesen 38 diákunk tanul – tudtuk meg Aszódiné Pernye Szilvia igazgatóhelyettestől.

Mind a két osztály rengeteg próbán van túl annak érdekében, hogy a nyitótánc tökéletesen legyen a nagy napra. Megérte a befektetett energia, hiszen mind a két produkciót óriási tapssal jutalmazta a közönség. – Már októberben elkezdtük a táncpróbákat – mondta Kis-Jakab Kitti. A tánc mellett persze a külcsín is nagyon fontos, főleg a lányoknál, ezért rengeteg előkészület előze meg a bált: sminkes, fodrász, műkörmös. Apropó szépségipar! Kitti azt még elárulta, hogy ebben a világban képzeli el a jövőjét, legjobban a műkörömépítés érdekli.

– Felemelő érzés volt, hogy kint állhatok a szülők, barátok, iskolatársak előtt és táncolhatok, emellett az osztály is jobban összekovácsolódott, hiszen rengeteg időt töltöttünk együtt a felkészüléssel – vette át a szót Racabeu Renáta. A bál után természetesen nem pihentek, hanem közösen elmentek együtt szórakozni. A jövőről is kérdeztük Renátát, aki Szegeden szeretne továbbtanulni az egészségügyi főiskolán, ahol egészségfejlesztő és sporttagozatra szeretne bekerülni.

A végzősök tánca mellett számos más produkciót is láthattak-hallhattak a vendégek. Így többek között a Jugyu tizenegyedikese, Börcsök Erika kápráztatta el a hangjával a sportcsarnok közönségét. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ütős kamaraegyüttese is bemutatkozott. Rudisch Boglárka, a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskola klasszikus balett szakos tanulója is fellépett. A műsort az Irisz Táncklub Sportegyesület két kiváló táncosa, Katona Adrienn és Ágoston Lénárd is színesítette. A hajnalig tartó jó hangulatról a Voc’-Art zenekar gondoskodott.

Munkatársunktól. K.