2007 óta működik a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola (STAMI), amelynek tanulói mutathatták meg magukat és tehetségüket pénteken este a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központban. Ritka, ám nagyon szimpatikus elképzelés, hogy szűkebb körben ugyan, de igényes (élő) könnyűzenei bulit hoznak létre fiatalok egymásnak és minden érdeklődőnek.

A STAMI négy kamaracsapata (nevezzük így) lépett színpadra, a legfiatalabbaktól – 3-4-esektől – egészen a középiskolásokig. Azonban a magánének tanszakosok sem maradtak ki az élő buliból, hiszen Dudás Beáta tanszaka egy olyan erőt képvisel itt, ahonnan most már elmondhatjuk azt, hogy a felsőoktatási intézmények is szűrnek gyerkőcöket, és hál’istennek nagyon sok továbbtanulónk is van – mesélte büszkén Kaszás László, a Sándorfalvi Térségi Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

Majd hozzátette az iskolavezető – és így még inkább érthető az est (és az iskola) szellemisége: „Olyan irányt vett ez a művészeti iskola, amely a klasszikus zenei alapokra építve egy kicsit a jazzt és a könnyűzenét preferálja”.

Szalma Annamária (alsó képünkön jobbra) például egy Dusty Springfield dalt énekelt, a Son of a preacher man-t, de Joss Stone dögösségével, valamint a 20 éves leányzó bátran ment neki az Isn’t she lovely című Stevie Wonder örökbecsűjének is. Kaszás Kornél (alsó képen középen) számos formációval lépett színpadra, de a billentyűk ismeretét szólóénekesek mellett is megmutathatta, ugyanis zongorán kísérte őket.

Molnár Aliz (felső képen balra), aki 13 esztendős, a Dodgem zenekar énekese, amely bandáról azt érdemes tudni, hogy a STAMI égisze alatt (2007-ben) formálódott csapattá egy baráti társaságból, és vegyesen játszanak feldolgozásokat és saját szerzeményeket. Aliz 3 éve van a zenekarban, és ők is felléptek pénteken az ifjúsági buliban. Igen, akinek kevéssé megy jól a matek, az is könnyen beláthatja, hogy a tehetség nem ismer (kor)határokat, és lehetséges, hogy egy 10 éves kishölgy egy zenekar frontembere legyen!

Nos, ilyen színességgel zajlott a pénteki sándorfalvi este, ahol minden érdeklődő részese lehetett a „tőlünk nektek” –(élet)érzésnek.

 

 

G.