Hagyományosan szülői értekezlet is lesz szombaton a Szegedi Tudományegyetem nyílt napján, amelyen a szülőket Prof. Dr. Karsai Krisztina, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese és Bódog Orsolya, az Oktatási Hivatal munkatársa tájékoztatja többek között a felvételi eljárással kapcsolatos változásokról, a felsőoktatási képzésekről, a felvételi ponthatárokról.

Az érdeklődők megismerhetik a nemzetközi ranglistákon is előkelő helyen szereplő szegedi egyetem képzéseit, tájékoztatást kapnak az egyetemi, hazai és külföldi ösztöndíjakról, a felsőoktatást érintő változásokról. A nyílt napot február 6-án, szombaton 9 és 14 óra között rendezik meg a Rektori Hivatal (Szeged, Dugonics tér 13.) átriumában.

A Szegedi Tudományegyetem munkatársai segítenek a jelentkezési lapok online kitöltésében is. Ez a program regisztrációköteles.

A nyílt napra – amelyre a jelentkezési lapjukat most beadó 12-13. osztályosok mellett a felsőoktatásba való jelentkezést fontolgató 9-10-11. osztályosokat is várják – és a jelentkezési lapok kitöltésére a Szegedi Tudományegyetem felvételivel foglalkozó oldalán lehet regisztrálni, itt tekinthető meg a teljes program is.

Forrás: Nyemcsók Éva