Vidám kisgyerekek és szüleik vették birtokba hétfő délután négytől a Nádor utcai óvodát, ahol az óvodapedagógusokkal közösen játszottak, énekeltek.

A Vedd ölbe és ringasd! nevű foglalkozást három alkalommal tartják meg a beiratkozásig, és az óvodai beszoktatást szeretnék segíteni vele.

– Célunk, hogy az óvodai életet, az új épületet és a tornatermet megismertessük a szülőkkel és a gyerekekkel egyaránt, így mikor közeledik a beiratkozás már sokkal bátrabban, fesztelenebbül tudnak idejönni – mondta Molnárné Dobsa Magdolna, a Nádor utcai tagintézmény vezetője.

A baba-mama találkozó nem új keletű esemény, egy pályázat keretén belül lassan 5 éve tartanak ilyen foglalkozásokat, amelynek egyik különlegessége, hogy kettős mentorálással valósul meg (azaz a család és az óvoda, illetve a későbbiekben az óvoda és az iskola is kiveszi a részét abból, hogy az adott átmenetet  minél gördülékenyebben vegye a gyermek).

A hétfői programot Olasz Ágnes óvodapedagógus tartotta, aki a kiscsoportosok leendő óvónénije  lesz. A kicsik széles mosolyából és kacajaiból ítélve az idő kellemesen telt.

Az igazgatónő kiemelte, nagyon fontos, hogy ne csak az első foglalkozáson vegyenek részt a szülők és csemetéik. A beiratkozásig még két alkalommal gyűlhetnek össze egy kis mókára, játékos tanulásra, a következő időpont alkalmával ugyanis az interaktív táblával ismerkedhetnek meg.

ÉR.