Lakossági fórumot tartott hétfő este a makói József Attila Gimnáziumban Lázár János, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A rendezvényen elsőként Farkas Éva Erzsébet polgármester ismertette a várost érintő nagyobb beruházásokat, s ezek közül is kiemelve a Makovecz-örökség keretében az új könyvtár megépítését, valamint a Hagymatikum bővítését. Czirbus Gábor alpolgármester pedig a városi sportcsarnok felújításáról és az Erdei Ferenc téri sportkomplexum kialakításáról beszélt.

– A városban működő ellenzék folyamatosan kritizálja a jelenlegi városvezetést, ezzel nincs is semmi probléma, hiszen többek között ez a dolga, de elvárnám tőlük, hogy javaslatokat tegyenek le a polgármester asztalára, ők hogyan csinálnák – fejtette ki Lázár János a fórumon. A miniszter számos kérdésre is válaszolt. Így többek között arra, miért csak 50 ezer forintot kapnak a közmunkások. – Az egyedülállók kapnak ennyit, a családosok többet, másodsorban pedig az a cél, hogy minél többen visszatérjenek a versenyszférába, s ott helyezkedjenek el – válaszolta Lázár János.

Az Aradi utcában korábban hatalmas forgalom volt, s emiatt az út széli házak nagy részének megrepedt a fala. A lakók ügyvédhez fordultak, aki az elkészített anyagot felküldte Budapestre, ahol hivatalból hivatalba került az ügy. Tíz esztendeje szinte semmi változás nem történt. A minisztert ezért arra kérték a fórumon, hogy járjon közbe az érdekükben. Lázár János ezt megígérte: bekéri az eddig elkészített dokumentációt, illetve egyeztettnek kollégái az út kezelőjével is.

Kérdésként felmerült, a gáz- és az áramszolgáltatónál miért nem lehet részletfizetést kérni? – Az év végére állami kézbe kerül ez a szolgáltatás, ahol nem a haszonszerzés lesz a fő profil, így segíteni tudunk azoknak, akiknek fizetési gondjai támadnak – jött a válasz a politikustól. A közel három óra hosszás makói lakossági fórum végén Lázár János úgy összegzett, hogy megérte eljönni, hiszen ezek a nyílt párbeszédek számára is nagyon hasznosak, mert így első kézből ismerheti meg a makóiakat foglalkoztató dolgokat.

Munkatársunktól. K.