Soron következő testületi ülésüket tartották hétfőn a nagylaki képviselők. Ennek egyik legfontosabb napirendi pontja az önkormányzat 2016-os költségvetése volt, amit el is fogadott a grémium. – Nagyon büszke vagyok arra, hogy a falu történetében ez rekord költségvetés, ugyanis korábban soha ennyi pénzből nem tudtunk gazdálkodni, mint amennyiből az idén – fogalmazott Gyarmati András polgármester. Ez az összeg 170 millió forint.

A siker titka nem más, mint az, hogy Nagylak egyetlen egyszer sem volt konszolidált település, vagyis nem került adósságba. Sőt, még tartalékot is sikerült felhalmozniuk a nagylakiaknak. Az induló költségvetésük pedig duplája lett a tavalyinak. Emellett – Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszternek köszönhetően – 50 millió forint támogatást is kapott a község, melyből a művelődési ház felújítását tudják majd befejezni.

Az idei esztendő legnagyobb beruházása Nagylakon a már említett kultúrházi felújítás. – Korábban kisebb-nagyobb pályázatokból, illetve önerőből hiába próbáltuk meg több szakaszban is kijavítani a hibákat, addig szinte fölösleges az erőfeszítésünk, míg az elavult tetőszerkezetet nem cseréljük ki – folytatta a polgármester.

A művelődési házi munkálatok befejezése után további beruházásokat tervez a nagylaki önkormányzat. Így például megújuló energiával fogják majd fűteni a községházát. Mivel az 550 fős lakosság 30 százaléka 60 éven felüli, ezért szociális jelzőrendszert is ki akarnak építeni a településen.

Munkatársunktól. K.