A Carpi – Palermo ütközettel indult a 22. forduló a Serie A-ban. Balogh Norbert ismét a kispadon kapott helyet, a 90 perc alatt viszont nem cserélték őt be. A meccs első gólját a vendégek szerezték meg, amire csak a második félidő derekán tudtak válaszolni a hazaiak. Ráadásul akkor is Struna szabálytalankodására volt ehhez szükség, aki a tizenhatoson belül hibázott, Mancosu azonban értékesítette a büntetőt, ez pedig pontosztozkodást jelentett.

Hasonló eredményt hozott az Atalanta – Sassuolo találkozó is. Ráadásul a forgatókönyv is hasonlóan alakult. A vezetést a vendégek szerezték meg, a hazaiak pedig kvázi egy büntetőből tudtak gólt szerezni, igaz elsőre hárított a kapus, de második próbálkozásra meg lett az egyenlítő találat.

Kettővel több gólt született ezeknél az AS Roma – Frosinone meccsen. Az első félidő mondjuk itt is 1-1-es végeredményt hozott, de a fordulás után a „farkasok” gyorsan megszerezték a vezetést, amire a harjában Pjanic is rátromfolt.

A vasárnapi játék nap a bajnoki címre törő Juventus Chievobeli vendégszereplésével kezdődött. Morata révén már hat perc után vezettek a „zebrák”, a félidőre pedig már kétgóllal mentek. A fordulás követően sem változott sokat a helyzet, sokkal jobban ment a játék Bufonéknak, legalább harmincszor próbálkoztak kapura lövéssel, így nem is csoda, hogy két gólra a második játékrészben is futotta, így sima vendéggyőzelem született.

Gólok szempontjában ennél unalmasabban alakult az Udinese – Lazio összecsapást. Pedig úgy tűnt, hogy a Lazionak jó esélye lehet a második játékrészben a gólszerzésre, miután Danilo-t már az első 45 perc során kiállították. A vendégek azonban nem tudtak élni emberelőnyükkel, sőt a 85. percben egyik játékosukat szintén kiállították, így maradt a 0-0.

Eredményét tekintve így végződött a Torino – Verona mérkőzés is. Kapura lövés és kialakított támadás mindkét oldalon akadt, ám mindvégig eredménytelenül. Emiatt Veronában lehetnek szomorúbbak az emberek, hiszen a csapat továbbra is 5 pontos hátrányban a tabella legutolsó helyén szerénykedik.

Úgy tűnik a Napoli továbbra is nagyon komolyan gondolja a bajnoki címet. Habár az Empoli elleni meccsükön a vendégek szerezték meg a vezetést, ezt követően magasabb hőfokra kapcsoltak Higuain-ék, akik már az első félidőre megfordították a meccset, majd végül 5-1-re nyerni tudtak, ezzel továbbra is megőrizve első helyüket a bajnokságban a Juventus előtt.

Az előző bajnoki fordulóban úgy tűnhetett, hogy talán magára talált a Fiorentina, legalábbis verték a Torinot, ám most idegenben megint nem jött ki a csapat számára a lépés. A Genoa jól védekezett és kibekkelte 0-0-ra a meccset, ami inkább a vendégek számára okozhatott nagyobb fejtörést.

A Sampdoriánál pedig még ennél is rosszabb a helyzet, a csapat negyedik vereségét szenvedte el zsinórban, most éppen a Bologna verte őket. Igaz nem sok kellett volna, hogy legalább 2-2 legyen a vége, ám a 88. percben Alvarez szabálytalansága tizenegyest ért a játékvezető szerint, a büntetőt pedig Destro értékesíteni is tudta.

Derbit rendeztek Milanóban, ahol a két nagy városi csapat ugrott egymásnak. Labdabirtoklást és kapura lövéseket tekintve még kiegyenlítettnek is nevezhetjük a csörtét, a gólokat nézve azonban a hazaiak voltak a jobbak. Alex a 35. percben köszönt be, megszerezve a vezetést, majd fordulás után büntetőt hibázott az Inter, ezt követően néhány percen belül pedig Bacca és Niang is berámolt egy-egy gólt kialakítva ezzel a 3-0-s sikert.

Serie A 22. forduló eredményei

Carpi – Palermo 1-1
Atalanta – Sassuolo 1-1
AS Roma – Frosinone 3-1
Chievo – Juventus 0-4
Udinese – Lazio 0-0
Torino – Verona 0-0
Napoli – Empoli 5-1
Genoa – Fiorentina 0-0
Bologna – Sampdoria 3-2
AC Milan – Inter 3-0

szcs

Fotó: AFP
Tabella: eredmenyek.com