A szerződés tartalmi feltételeit a 43/2010. (IV.23.) FVM rendelet tartalmazza, amely többek között kitér a szerződők adataira és a szerződés hatályára is. Ezekkel az előírásokkal a jogalkotók szerették volna megalapozni a termelők és a szakirányítók közötti folyamatos együttműködést, amely megerősíti az integrált szemléletű, környezetkímélő növénytermesztés alapjait.

Az előírások szerint szerződés adatait a szerződés megkötését, megszűnését valamint módosítását követően 15 napon belül be kell jelenteni a NÉBIH által működtetett internetes felületen.

A szakirányítók jelenleg az alábbi excel táblázat kitöltésével és a szakiranyito@nebih.gov.hu email címre való beküldéssel tehetnek eleget a jogszabályi kötelezettségüknek. Egy táblázat segítségével egy szerződés adatait tudják bejelenteni. Az excel táblázatos rendszert azonban rövidesen fel fogja váltani egy internetes felület. Ezt követően a szerződések már csak ezen a felületen keresztül lehet feltölteni.

A NÉBIH felhívja a figyelmet, hogy az adatok feltöltése és szükség szerinti módosítása minden esetben a szakirányító felelőssége!

Segítséget az alábbi elérhetőségeken kérhetünk:

Telefon: 36-1-309-1059; 36-1-309-1092

Email: szakiranyito@nebih.gov.hu

Forrás: NÉBIH