Pénteken a hajnali órákban riasztották tűzoltókat Kiszomborra, ahol a Régi Makói utcában egy lakóépület egyik helyisége és a tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A kiérkező Makói tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, a lakóépület lakhatatlanná vált. A benne élő család sértetlenül kijutott az épületből.

Szintén pénteken hajnalban az M5 autópálya 162 km szelvényénél Budapest irányába két személyautó ütközött, majd árokba hajtott. 2 fő súlyos, 6 fő könnyű sérülést szenvedett. A Szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat a sérülteket elszállította. Útzár elrendelése nem történt.

Szombaton reggel Csongrádon a Kígyó utcában villanyóra szekrény kapott lángra, amelyet a csongrádi tűzoltók eloltottak, és értesítették az áramszolgáltatót.

Délután fél egykor egy autóbusz motortere égett ki Szegeden a Mars téren. A tüzet a szegedi egység kiérkezése előtt a sofőr eloltotta.

Vasárnap két tűzesetet jelentettek: Hódmezővásárhelyen a Vörösmarty utcában egy villanyóra és annak környezete égett. A hódmezővásárhelyi egységek 1 D sugárral eloltották a lángokat, és értesítették az áramszolgáltatót, aki a helyszínen az utómunkálatokat elvégezte.

Délután egy óra előtt Szentesen az Arany J. utcában lángolt egy tűzhelyen felejtett étel. A szentesi tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet.

Személyi sérülés egyik tűzesetnél sem történt.

Forrás: katasztrófavédelem