A Pi-vizet a japánok fedezték fel, amikor a növények fiziológiáját tanulmányozták. Felfedezték, hogy a növényekben nem „átlagos víz” van, vagyis nem hat vízfürtű molekulák alkotják, hanem kisebb, hármas vízfürtök. Ez az “élő víz” található meg minden élő szervezetben. A kutatók felismerték annak jelentőségét, hogy a Pi-víz mesterséges előállítása milyen távlatokat biztosíthat az emberi, növényi és állati szervezetek egészséges állapotának megőrzésében. A “Pi”, azonos a csi-vel, illetve a Max Planck féle nullponti- vagy vákuumenergiával, csak a japánok Pi-nek nevezik.

Az köztudott, hogy a szervezetünk nagy része víz. Amikor megszületünk 96%-ban Pi-vizet tartalmaz a szervezetünk. Ahogy idősödünk, úgy romlik a bennünk lévő víz minősége, a természetes halál beálltakor már csak 58% Pi-vizet tartalmaz a testünk. A szervezet jelzi a Pi-víz csökkenését az öregedéssel, de a betegséggel is – tudtuk meg Kispál Lászlótól. A Pi-víz fogyasztása segíti a szervezet méregtelenítését, erősíti az immunrendszert, fokozza a sérült sejtek, szövetek helyreállítását, csökkenti a stressz-érzékenységet és lassítja az öregedést. A Pi-vizet kortól függetlenül bárki fogyaszthatja, akinek fontos az egészsége, 0-tól 120 éves korig – vagy akár tovább. Fogyasztása az emberi testsúlyhoz köthető, 30 kilogrammonként 1 liter javasolt. Ez azt jelenti, hogy egy 60 kilogrammos embernek napi 2 liter fogyasztása az ideális. Reggel, ébredés után, éhgyomorra igyunk meg fél litert, a többit nap közben, amikor csak jól esik!

Az egészségtelen táplálkozás miatt, az emberi szervezet, jellemzően elsavasodik, emiatt pedig egyre gyakoribbá válnak a daganatos betegségek. De megoldás lehet az oxigénes, lúgos Pi-víz fogyasztása.

A Pi-víz nem csak emberi fogyasztásra alkalmas, használhatjuk öntözésre – tökéletes megoldás lehetne a bio-gazdálkodásban. Segítségével nagyobb terméshozam lenne elérhető, és a gyomnövények, kártevők is sokkal kevesebb gondot okoznának. De az építkezésben is használható, ugyanis az ipari Pi-víz a betont sokkal masszívabbá, ellenállóbbá teszi. Sőt, fürdésre, hajmosásra is használhatjuk. Ha a hajunkat naponta Pi-vízzel permeteznénk, megelőzhetnénk az őszülést, és a hajhullást is. De a sebgyógyulást is elősegíti.

A Pi-víznek több fajtája is van – amiből szóda készül gyengébb: 800 gaussos, de létezik a humán Pi-víz, vagyis az emberi fogyasztásra ajánlott, ami 1500 gaussos, és létezik ipari felhasználásra készített Pi-víz, amely 4500-5500 gaussos. (A gauss a mágneses indukció mértékegysége).

Az Élet Forrása Biocentrum Hódmezővásárhelyen, az Andrássy út 54. szám található, hétköznapokon 9-17 óra között tart nyitva az üzlet (fél 1-től 2 óráig van szünet, ilyenkor van vagy házhozszállítás, vagy beszerzés), de kérésre ingyenesen házhoz is szállítanak 10 liter fölötti rendelés esetén. Telefonon is érdeklődhetnek, és akár rendelhetnek is: 30/9-456-180. Kispál László elmondta, az új fogyasztók 1 hónapig 40% kedvezménnyel vásárolhatják meg a Pi-vizet, a nyugdíjasoknak pedig folyamatosan 20% árengedményt biztosítanak.

Kiskata