Csupa kerek évforduló övezi az idei Gazdanapot, Gazdabált. 110 éve volt az első alkalom, hogy a mezőgazdaságból élők összegyűltek, és összefogásukról egy bál formájában emlékeztek meg. Az esemény persze módot adott a szórakozásra is. Nincs ez másként most sem: hatalmas élmény minden évben ez az esemény.

Igazi kuriózum a balkor megjelenő sajtótermék, az Éjféli Újság, ami 10 évvel ezelőtt jelent meg először újonnan (hiszen ennek is ősi gyökerei vannak). Égető Gyula, a Rádió 7 és promand.hu, illetve a Mindszenti és Kutasi Hírek vezetőjének irányításával az újság egy jelentős része a helyszínen készített interjúkból, fotókból, beszámolókból tevődik össze. Ahhoz, hogy ez az újságírói bravúr megvalósulhasson, kell a nyomdai háttér is: ezt minden évben Benkő István és a Szoliter Nyomda szolgáltatja. A gazdasági Egyesület 25 éves újjáalakulása alkalmából ez most kibővített oldalszámon fog megvalósulni, 12 oldalas lesz az Éjféli Újság.

A február 13-ai bál mellett azonban már korábban elkezdődik a programok sora: február 6-án a Gregus Máté Szakközép Iskola Árpád utcai épületében kóstolókkal, bemutatókkal tarkított kiállításon vehetnek részt, illetve 16 órától az Árendás néptáncegyüttes táncházában rophatják a gyerekek és a felnőttek is.

Február 13-én egy vidékfejlesztési fórummal indul a nap, 10 órától, amelyen a közeljövő pályázati, fejlesztési lehetőségeiről hallhatnak a résztvevők értékes beszámolókat. A délután folyamán pedig nem maradhat el a hagyományos lovas bandérium sem. Az egész rendezvény koronája pedig a 19 órakor kezdődő Gazdabál, amelyen idén is több zenekar, nyitótánc, néptáncbemutató és nagy mulatozás vár mindenkit, aki ott lesz.

ÉR.