Pénteken indult útjára a Bundesliga 19. fordulója, igaz az nap mindösszesen egyetlen mérkőzést rendeztek, a Mainz fogadta a Mönchengladbachot. A hazaiak számára nem kezdődött jól a 2016-os év, kikaptak az Ingolstadttól az előző fordulóban, igaz a Gladbach is verve volt akkor, ráadásul nekik a felkészülési meccseik sem alakultak rózsásan. A mainzi vendégszereplés pedig szintén nem hozott babérokat. A meccsen mondjuk nem voltak egyértelműen jobbak a hazaiak, gólt mégis nekik sikerült szerezniük, amivel a három pontot is otthon tartották.

Dárdai Pál Herthája Kleinheisler új csapata, a Werder Bremen ellen játszott, a magyar játékost a második félidőben be is cserélték. Ekkor még erősen a Hertha oldalára dőlt a mérleg nyelve, hiszen az első játékrészben kétgólos előnyt alakítottak ki a vendégek. A fordulás után azonban szépített a Werder, ám nem sokkal később úgy tűnt, hogy a meccs nem csúszik ki a berliniek kezéből, ugyanis Kalou is betalált. Alig négy perccel később azonban Pizarro rúghatott büntetőt és nem hibázott, ráadásul a kezdőrúgás után nem sokkal újból eredményes lett. A brémaiak így 3-3-ra mentették a találkozót.

A Bayer Leverkusen a Szalai Ádámmal felálló Hannovert fogadta, a meccsen viszont nem született nagy meglepetés, a hazaiak domináltak és végül 3-0 arányban győzni is tudtak.

A Schalke a Darmstadt otthonába látogatott. Habár nem tűnt egyértelműnek, hogy ki fog nyerni a találkozón, a Schalke szerezte meg a három pontot, miután az első félidőben és a második játékrészben is betaláltak egyszer-egyszer.

A Borussia Dortmund az Ingolstadttal játszott, nem volt meglepetés, hogy a dortmundiak domináltak, viszont szinte egészen későn, a 77. percben sikerült gólra váltaniuk fölényüket, akkor a csapat gaboni támadója, Aubameyang volt eredményes, sőt a hajrában második gólját is bevágta, ami újabb három pontot ért a Borussiának.

Újabb gól nélküli meccset játszott az Augsburg. Ez alkalommal a Huszti Szabolcsot is soraiban tudó Frankfurtot fogadták, de gólt rúgnia egyik csapatnak sem sikerült. Ehhez talán a vendégek voltak közelebb, ám végül pontosztozkodás történt.

0-0-s első félidőt követően Hunt öngólja nyitotta meg a találatok sorát a Stuttgart – Hamburger meccsen. Erre ugyan még volt válasza a Hamburgnak, ám a hajrában Kravets-nek sikerült gólt vágnia, ami azt jelentette, hogy a három pont a hazaiaknál maradt.

Nem tudott dűlőre jutni a pontokat illetően a Wolfsburg és a Köln sem, a felek 0-0-val hozták az első félidőt, a második játékrész pedig szintén iksz lett, viszont ekkor már 1-1 gólt láthattak a nézők.

A forduló utolsó meccse a bajnokaspiráns Bayern Münchené volt, akik hazai pályán fogadták a Hoffenheim csapatát. A kiesés elől menekülő vendégek a papírforma szerint azonban elbukták a mérkőzést, a bajorok pedig így továbbra is 8 ponttal magabiztosan vezetik a bajnokságot.

Bundesliga 19. forduló eredmények:

Mainz – Mönchengladbach 1-0
Werder Bremen – Hertha Berlin 3-3
Bayer Leverkusen – HSV Hannover 3-0
Darmstadt – Schalke 04 0-2
Borussia Dortmund – Ingolstadt 2-0
Augsburg – Frankfurt 0-0
Stuttgart – Hamburger SV 2-1
Wolfsburg – Köln 1-1
Bayern München Hoffenheim 2-0

szcs

Fotó: Reuters
Tabella: eredmenyek.com