A negyedik diákbált rendezték meg Vásárhelyen az idén: január 30-án a Corvin Mátyás Szakképző Iskola tartotta meg táncestjét.

A mulatságon Oláh Attila tagintézmény-vezető mondott köszöntőt, majd Hegedűs Zoltán alpolgármester nyitotta meg a bált. Ezt követően a végzősök bemutatták azokat a koreográfiákat, amelyekkel hónapok óta készültek. Elsőként angol és bécsi keringő szerepelt a repertoárban.

Ezután a Promenád Táncsport Egyesület két tagja, Balogh Csaba és Pető Gabriella produkcióját élvezhették a megjelentek. Ez idő alatt átöltözött a táncosok egy csoportja, és egy meglepetéssel, egy 1920-as évekbeli showtánccal örvendeztették meg a közönséget.

A táncokat Molnár Zsolt tanította a fiataloknak. Ez az első év, hogy a szentesi tánc- és drámapedagógus által sajátították el a lépéseket a diákok. – Az volt a cél, hogy egy könnyű tánc, szinte már-már bohóckodás is beleférjen az estbe – tudtuk meg Molnár Zsolttól.

Oláh Attila elmondta, 54 párban 106 tanuló táncolt, ugyanis volt olyan fiú, aki több turnusban is a parkettre lépett. Ez az este még a szórakozásról szólt, azonban közeledik egy újabb mérföldkő: az érettségi. Idén 12 osztály búcsúzik a Corvintól.

A 11. osztályos Farkas Béla Márk szakácsként végez az idén. A szintén utolsó éves Zádor Anikó volt a párja a bálon. A fiúnak a showtánc a kedvence, a gyorsasága miatt. A legnehezebbnek a bécsi keringőt tartja. – Hasonlít az angolra, de mégsem olyan. Megfontoltnak kell hozzá lenni – mondta Farkas Béla Márk. Jövőbeli terve, hogy Budapesten programtervezőnek tanul. Később Angliába szeretne menni.

Ismét egy jó hangulatú esten vannak túl a Fekete Sasba látogatók. A tánctér hamar megtelt: a bálteremben a Maraton Band, a földszinten Lázár Gábor szolgáltatta a talpalávalót.

Megyeri József