A Prima Quality az Emberekért Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával kezdte el az „Indítógomb” avagy beszélgetések és megoldások című programját Csongrád Megyében.
A projekt célcsoportját Csongrád megye álláskereső 35 év feletti (középkorúak) lakossága jelenti. Ők a hazai munkaerőpiacon azzal szembesülnek, hogy idősnek számítanak, a nőket szülés után nem várják vissza. A kudarcélményre reményvesztettséggel reagálnak. Elszigeteltté válnak, ebből adódóan jellemző a testi, lelki egészségkárosodás, tájékozatlanság, tanácstalanság és az általános információ hiánya. Ezen a helyzeten szeretne a program segíteni az itt élő embereknek.

Városunkban önismereti, személyiséget nemesítő és fejlesztő előadások sűrűn vannak. A célcsoport ezekre a programokra nem jut el, mert anyagilag nem engedheti meg magának. 
A Prima Quality az Emberekért Egyesület tervezett előadásai térítésmentesek és az álláskeresők élethelyzetének, szemszögének figyelembe vételével, bensőségesen valósulnak meg. A tervezett projektben Hódmezővásárhelyen (Makón, Mórahalmon) 4 órás keretben dinamikus programot szerveznek a középkorú munkát keresőknek az önálló és eredményes álláskeresésük érdekében.

A program az Indítógomb nevet kapta, hogy az egyes beszélgetések után a részvevők új lendülettel magabiztosan induljanak a számukra legmegfelelőbb munkahely megtalálásáért, hogy hatásosan tudjanak cselekedni önmagukért.

Egy-egy alkalom két fő egységből áll: 
I. Ismeretátadó, motiváló előadás melynek témakörei az önbizalom növelés, a meglévő képességek a kiemelkedő adottságok a saját értékek felfedezése, amely valóban indítógomb lehet.
II. Gyakorlati, készségfejlesztés: önéletrajz és motivációs levélírás, személyes interjúk, álláskeresési praktikák egy kicsit másként. Valamint hasznos információk a civil szektor segítségnyújtó tevékenységéről, elérhetőségükről.

Projekt társadalmi hatása az, hogy célcsoport képessé válik önálló megoldásokra illetve személyiségük véleményformáló értékkel bírjon városunkban.
A makói program 2016. február 29.-én 14:00 órai kezdettel lesz a városi könyvtárban.
A Hódmezővásárhelyi program 2016. március 1.-én 14:00 órai kezdettel lesz a Bessenyei Ferenc művelődési központban.
A móralmai program 2016. március 7.-én 14:00 órai kezdettel lesz az Aranyszöm Rendezvényházban.
A térítésmentes programra jelentkezni lehet a www.pqee.hu oldalon.