A Hódmezővásárhelyi Futball Club szervezésében már ősszel is rendeztek hasonló Bozsik Intézményi program fesztivált a fiataloknak, ami akkor is nagy sikert aratott és most, a Hódtói Sportcsarnok falai között sem volt ez másként.

Tavaly szeptembertől a HFC már nem csak az ovifocit folytatta, hanem az általános iskolákat is felkereste, hogy az ottani gyerekeket is megpróbálják megszólítani. A pénteki fesztivál célja pedig az, hogy a fiatalok, akik hétről-hétre részt vesznek ezeken a focisulikon most egy helyen találkozzanak, és még jobban érezzék, hogy egy közösséghez tartoznak.

A délelőtt az ovisoké volt a főszerep, délután pedig az általános iskolák alsós tagozatosai érkeznek.

A játékos feladatok között labdavezetés és kapura rúgás is szerepelt, de az egyik állomáson az ovisok kincseket kellett, hogy gyűjtsenek – a színes labdák pedig értő kezekben, higgyük el, hogy annak számítanak.

Délelőtt természetesen nem csak a fiúk, hanem a lányok is ott voltak, a mosoly egyik arcról sem hiányzott, a jó kedv pedig belengte az egész csarnokot.

Horváth Zoltán, a HFC elnöke elmondta, hogy a klub részéről fontos az is, hogy a fesztiválra és a hétközi rendezvényekre kilátogató gyerekek közül minél többen válasszák a labdarúgást és a HFC-ben focizzanak. Az eddigi tapasztalatok pedig rendkívüli pozitívak, hiszen hétről-hétre érkeznek fiatalok, akik csatlakoznak az egyesülethez, ezt követően pedig heti szinten fociznak.

Az igazi örömfoci talán pont ilyen, ha nem hiszi, lessen bele galériánkba!

szcs