Dr. Elek András fiainak nem csak a múlt heti salgótarjáni kiütéses vereség okoz fejtörést, mivel továbbra sem sikerült magukra találniuk az eddig mutatott igencsak kiegyensúlyozatlan teljesítményt mutató fél szezon kudarcai után. A szurkolóknak leginkább az tűnhet fel, hogy a jó képességű vásárhelyi kosarasoknak leginkább az önbizalommal van problémájuk, és hogy sokszor demotiváltan, kreativitás nélkül mozognak a pályán.  Az eddig szerzett hat győzelem leginkább a rutinjuknak köszönhető, ami a nehéz percekben átlendítette őket a holt ponton.

A viharsarkiak ellen sem lesz könnyű dolguk. Balog Vilmos vezetőedző együttese mindössze második szezonját tölti a B csoportban, és ebben az idényben bizonyították, hogy tavaly, újoncként mutatott produkciójuk nem a véletlen műve volt. Eddig mindössze kétszer hagyták el a parkettet vesztesként: csak a Honvéd a Salgótarján babrált ki velük. Három spílerük, Koma, Krstic és Kovács a legeredményesebb közülük. Ők hárman együtt meccsenként több mint 53 pontot átlagolnak. Érdekesség, hogy a két gárda 12 lejátszott meccsén hajszálra ugyanannyi pontot jegyezhet fel, 950-950 áll nevük mellett a táblázatban. De míg a Békés megyeiek 842 pontot kaptak, addig a Vásárhely 908-at.

A Vásárhelyi Kosársuli – Békési SzSK NBI B csoportos összecsapás 2016. január 30-án 18 órakor kezdődik a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban. A rangadóra az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából a belépés ezúttal is ingyenes.

Forrás:

Martonosi János

sajtófőnök

Fotó: Damó Adrienn