Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság társtettesként elkövetett embercsempészés, valamint határzár tiltott átlépésének bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit a szabadságvesztés mellett öt évre kiutasított Magyarországról.

A vádlott megbízóival megállapodott abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében migránsokat kísér át a magyar-szerb határon, majd elvezetik őket egy találkozóhelyre, ahonnan mások továbbszállítják a csoportot Nyugat-Európába.

Január 6-án este két társával a zöldhatár vajdasági oldalára ment, ahol már várta őket hét, magát török állampolgárnak valló migráns. A csoportot a határzárhoz vezették, ahol a vádlott felemelte a kerítést, amely alatt átbújtak. Miközben társai visszatértek a határ szerb oldalára, a vádlott vezetésével a migránsok elindultak a találkozóhelyre, de Szeged-Gyálarét közelében a határrendészek elfogták őket.

A bíróság döntésével szemben az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem jogerős.

Forrás:MTI