Nevezni lehet 2 produkcióval, maximum 2 x 5-6 perces előadással! – Wass Alberttől és egy szabadon választott magyar szerzőtől vers, mese vagy prózarészlet.

A szabadon választható kategórián belül örömmel vesszük, ha ö-ző nyelvjárásban írt vers és prózarészletek is elhangoznak.

Több kategóriában várunk jelentkezőket:

8-12 éves korig,

13-17 éves korig,

és 18 éves kortól.

Nevezéseket kérjük 2016. február 19-ig kérjük leadni Hódmezővásárhelyen, a Németh László Városi Könyvtárba, vagy elektronikus levélben a freva@nlvk.hu címen. A nevezés tartalmazza az előadni kívánt két irodalmi alkotás szerzőjét, címét, lelőhelyét.

A városi vetélkedő időpontja 2016. február 27. szombat délelőtt 8 óra.

A helyszín: a könyvtár olvasóterme.

2. Meseillusztrációs pályázat

A vers- és prózamondó versennyel egy időben meseillusztrációs versenyt is hirdetünk Wass Albert csodálatos mesegyűjteményeihez: a Tavak könyve és az Erdők könyve, de elfogadunk más Wass Albert íráshoz kapcsolódó alkotásokat is. A szabadon választott technikával készített rajzokat 2016. február 19-ig kérjük leadni a könyvtárba.

A műveket kérjük paszpartuval ellátni, melynek hátlapján legyen feltüntetve a mű készítőjének neve, kora, iskolája (felkészítő tanár vagy óvónő neve), elérhetősége. Külön értékeljük az óvodások, az alsó és a felső tagozatos iskolások, valamint a felnőtt kategóriában indulók alkotásait. A beérkezett pályaművekből kiállítást rendezünk, melynek megnyitójára 2016. február 29-én hétfőn kerül sor, az eredményhirdetéssel egy időben, délután 3 órakor.

Eredményhirdetés időpontjáról a díjazottakat kiértesítjük.

Forrás:

Wass Albert Irodalompártoló Egyesület