Több évtizedre visszamenő hagyománya van Makón az úgynevezett Téli Kupának. – Amíg nem épült meg a sportcsarnok, addig a sátorral fedett pályán csaptak össze a csapatok – nyilatkozta a III. Givaudan Téli Kupa egyik szervezője, Kovács Gábor. A vasárnapi döntőben négyen léptek pályára: a Bálint Optika, a Szetáp-Mix, a Jabulani Optika és a romániai Nagylak.

Horváth Károly 1996 óta igazolt labdarúgó, jelenleg a Makó FC játékosa. – A kupában a Bálint Optikában focizom, eddig komolyabb sikereket még nem értünk el, de idén itt vagyunk a legjobb négy között – mondta a vasárnapi mérkőzések előtt a játékos. Akkor még nem sejtette, maximum csak reménykedhetett benne, hogy megtörik ez a rossza széria és érmes lesz a csapata.

Az első elődöntőben a Szetáp-Mix-szel csaptak össze az optikások. Horváth Károlyék már az első játékrészben eldöntötték a továbbjutást, hiszen 2:0-val fordultak. A második félidőben már nem született gól, még az is belefért, hogy a látszerészek kihagyjanak egy büntetőt. A másik ágon a Jabulani Apátfalva találkozott a Nagylakkal. A határon túlról érkezők nem sok esélyt kaptak, sima 0:4 lett a végeredmény.

A 3. helyért zajló játékban Szetáp-Mix – Nagylak 1:3. A döntőben az apátfalviak lettek az optikások ellenfelei. Horváth Károlyék eddigi legnagyobb sikerüket érték el, mivel megnyerték a téli kupa 2016-os kiírását. A végeredmény: Bálint Optika – Jabulani Apátfalva 5:0 (3:0).

Munkatársunktól. K.