Több hetes munka gyümölcse látható most itt – kezdi Csatordai Lajos, a Mindszenti Lovas Klub elnöke. „ Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Lovas Klub tagjainak azt a fáradhatatlan munkát, amivel ezt összehozták. Igaz még csak egy hónapja vagyok a klub élén, de már két bál megszervezésében is részt vehettem, ami óriási élmény számomra” – fűzte hozzá.

A bál a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes produkciójával kezdődött, majd Zsótér Károly Mindszent polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és nyitotta meg a bált.

Csatordai Lajos elnök beszédében kiemelte, hogy remek évet tudhatnak maguk mögött. 2015-ben C-kategóriás régiós fogathajtó versenyt rendeztek, fiatal lovak világválogató versenyének adhattunk otthont és gyermek díjugrató versenyeknek is mi lehettünk a rendezvényes helyszíne. Az új elnöknek az energiától kirobbanó tervei között szerepel, hogy együttműködve az önkormányzattal közös pályázatokban szerepeljenek, illetve ilyen jellegű forrásból egy lószállást is szeretnének létesíteni. Az egész program középpontjában szeretnék, ha a ló, és a ló szerető családok állnának.

Szandáné Bacsa Erzsébet és Sebestyén Andrásné testvérek és együtt érkeztek a bálra. A nővér más második alkalommal érkezett a Lovasbálra, a húgát azonban csak először sikerült elhoznia magával. El voltak ragadtatva az új dekorációtól és nagyon vonzza őket a lovasok világa.

Tóth János és Vígh Noémi egy pár, és a hölgy tag már sokadik alkalommal vesz részt a mindszenti bálon. Noémi nagyapja sokáig volt segédhajtó és támogatta is a Mindszenti Lovas Klubot, ezen indítattásból érezték fontosnak, hogy eljöjjenek a mai estre.

Szobácsi Irén és Kalotai Sándor mindszenti lakosok és a negyedik – ötödik báljuk ez. Van egy Banderas névre hallgató lovuk és nagyon szeretnék megnyerni a tombola fődíjként felajánlott pónit. A kedves pár imád táncolni, így csak reggelre tervezték a hazamenetelt.

A talpalávalót a Gera fivérek húzták a hajnalig tartó mulatozáson.

További képekért tekintse meg a galériát.

sk