A verseny lebonyolítása: Körmérkőzéses vagy svájci rendszerben, 7 forduló, 2x 15 perc játékidő mellett. Minden csapat legalább két sakk készletet és két órát hozzon magával. Amennyiben nem tud azt Gyorgyev Vojiszlávnak kérjük jelezni. A Tisza-Maros Szög bajnoka feliratú serleget csapatversenyben (Tisza-Maros Szög települései közül) a legtöbb pontot összegyűjtő község nyeri el. A Tisza-Maros Szög bajnoka cím elnyeréséért csak azok a csapatok küzdhetnek, amelyekben legalább egy (csapatkapitány) versenyző az adott Tisza-Maros Szög települést képviseli.  Ez esetben e  játékos munkahelye vagy állandó lakása az adott településen kell, hogy legyen. A versenyt Zámbó László nemzetközi versenybíró irányítja.

 

Nevezés: A versenyen való részvételi szándékot 2016. január 26-ig kérjük jelezni a faluhaz@deszk.hu e-mail címen, vagy a 0670/941-9049-es, vagy a 62/271-218-as telefonszámon. A nevezéseket legkésőbb a verseny megkezdése előtt fél órával is meg lehet tenni a verseny helyszínén. Nevezési költség 1000 Ft/fő, általános iskolásoknak 500 Ft/fő, melyet a helyszínen kell befizetni.

 

A verseny díjazása: Serleg – oklevél,  érem. Díjazásban részesülnek a Tisza-Maros Szög települései közül az 1. helyezett csapat versenyzői és a torna 1-3. helyezett csapat versenyzői.

 

Vendéglátás: Versenyzőinket a hagyományokhoz híven vendéglátásban (kacsazsíros kenyér lila hagymával és uborkával) részesítjük.