Hódmezővásárhelyen a hulladékok elszállításáért felelős új szolgáltató felvette a kapcsolatot elődjével, az A.S.A-val, és megállapodás született a már nem használatos edényzetek begyűjtéséről. Minderről dr. Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. ügyvezetője tájékoztatta a sajtót, illetve rajtuk keresztül a lakosságot.

Január 26-tól indul meg a régi kukák begyűjtése, amelynek menetéről már elkészült a járatterv, amit kiküldenek az egyes háztartásoknak. A családi és társas házas övezetekre egyaránt érvényes, hogy üresnek kell lennie az edényzetnek. Az utóbbiak estében a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. segítséget nyújt az ürítésben: a magas házas övezetben a hulladékszállítás előtti napon kiürítik a hatalmas tározókból a szemetet, míg a családi házak esetében a régi kukák elszállításra alkalmassá tételéről a lakosoknak kell gondoskodnia.

– Az önkormányzatnak közvetetten az A.S.A. Köztisztasági Kft-ben 38,17 százalékos üzleti részesedése van. Hogy az A.S.A. jelenlegi helyzete rendeződjön, a városnak szándékában áll komolyabban fellépni tulajdonosként. Az eddigiekben igencsak korlátozott jogkörrel tudott a város élni. Ez megmutatkozott abban is, hogy a cég ügyvezetői tisztségét lényegében a többségi tulajdonos delegálta, és az elmúlt időszakban nem is választották meg a város küldöttét. Valamint abban is, hogy igen kevés információval rendelkezik az önkormányzat a cég valós működéséről (napi gazdasági helyzetéről, beszállítóiról) – fogalmazott a Hódmezővásárhelyi Köztisztasági Kft. ügyvezetője a pénteki sajtótájékoztatón, amelyen az A.S.A. részéről nem volt megszólaló.

Dr. Kovács Pál felhívta arra a lakosok figyelmét, hogy a jövő héttől kezdik meg a szelektív hulladékok ürítését is, egy külön járattal. A sárga fedelű kukát ugyanazon a napon kell kitenni, amikor az adott háztartásban a vegyes hulladékot is elszállítják.

Február 1-től Öreg-Kishomokot érintő változás valósul meg: a jelzett dátumtól kezdve a vegyes hulladék ürítése minden héten szerdán fog megvalósulni (értelemszerűen a szelektív hulladék elszállítása is így átkerül minden hónap utolsó teljes hetének szerdai napjára).

ÉR.