A Bethlen után a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulói tartották meg szalagavató báljukat a vásárhelyi Fekete Sasban.

A rendezvény kezdetén Almási István polgármester kívánt sok sikert és jó szórakozást a fiataloknak, majd Árva László adott engedélyt a bál megnyitására. – Egy-egy ilyen mulatságon az emberi szépség mutatkozik meg. Ezt tapasztalhatjuk most is, a Németh Lászlós fiatalok személyében – mondta az iskola igazgatója, akitől azt is megtudtuk, hogy idén három osztály búcsúzik el a gimnáziumtól.

Összesen 42 pár táncolt a parketten. Fogarassy Judit tánctanár által bécsi keringőt, bachatát és pasodoblet tanultak a végzősök. A koreográfia tetszett a közönségnek, így elmondható, hogy meghozta a gyümölcsét a több hónapos felkészülés.

Már a vacsora előtt megtelt a táncparkett. Ehhez a dallamokat az emeleten az Orosházi Hangulat Együttes, míg a földszinten Arany-Tóth Attila biztosította.

Gál Vivien osztálytársával, Szeles Dáviddal táncolt. Évek óta jó viszonyt ápolnak egymással, ezért választották egymást. Bécsi Keringőt és bachatát adtak elő. Vivien portálunknak elmondta, hiányozni fognak neki a próbák, mert kikapcsolódást okoztak neki a szürke hétköznapok során. Tart az érettségitől, de reméli, hogy minél jobban sikerülnek majd a vizsgák. Tanulmányait Szegeden folytatná, óvodapedagógus szeretne lenni.

Megyeri József

Fotók: Sz. Viktor, Megyeri József