A BEMER terápiát (BEMER: Bio-Elektro-Mágneses-Energia-Reguláció) dr. Duray Péter belgyógyász, reumatológus, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos és sportorvos mutatta be a műsorban. A doktor úr elmondta, hogy ez egy fizikai érterápia, vagyis a legkisebb erek pumpáló mozgását segíti. A reumatológiai betegségcsoportokban is igen hatásos mind a fájdalomcsillapításban, mind az izomlazításban, gyulladáscsökkentésben. A gerinc, a csípő, a térd kopásos jellegű elváltozásaiban is hatásosan kiegészíti a gyógytornát.

A BEMER terápia segítségével, jelentősen javítható a betegek állapota. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO több betegségcsoport esetében kimondottan ajánlja a BEMER terápia alkalmazását. Ilyen kiemelt betegségcsoportok az idegrendszeri betegségek közül a szklerózis multiplex, a Parkinson kór, a stroke utáni rehabilitáció, illetve az anyagcsere betegségek (pl. a cukorbetegség és szövődményei), mozgásszervi, reumatológiai betegségek, kopásos jellegű elváltozások, a sportsérülések, bizonyos belgyógyászati kórképek, például az ingadozó vérnyomás, illetve az anyagcsere betegségek – ide tartozik a cukorbetegség és szövődményei is.

Dr. Duray Péter

Napjainkban sajnos egyre nagyobb a ránk nehezedő nyomás, egyre nagyobb a stressz, amelynek kezelésében szintén kiváló alternatíva a BEMER terápia. Hisz a stressznek nem csak pszichés, de fizikai tünetei is vannak: keringészavar, vérnyomás emelkedés, emésztési problémák, alvászavarok. Mindez a krónikus oxigénhiányra vezethető vissza, hisz stresszes helyzetben a hajszálerek összeszűkülnek, és a hosszan tartó keringési zavar okozza a bajt. A BEMER terápia a hajszálérrendszer keringését állítja vissza, így a stressz miatt fennálló problémák csökkenni fognak.

A terápia lényegének megértéséhez a kulcsszó: a mikrokeringés. A mikrokeringés az emberi vérkeringés legfontosabb része, amely a legkisebb vérerek, a hajszálerek szétágazó hálózatában játszódik le. Létfontosságú feladatokat lát el, hiszen a szöveteknek és sejteknek szállítja a tápanyagot és az oxigént, ugyanakkor a keletkezett salakanyag elszállításáért is felelős.

Kimutatható, hogy számos betegség vagy rendellenesség egyik oka a korlátozott, oxigénhiányos mikrokeringés. Amennyiben képesek vagyunk a hajszálerekben a zavart keringést hatékonyan stimulálni, a szervezet öngyógyító mechanizmusai újra aktivizálódnak, beindul egy pozitív folyamat.

A BEMER terápia nagy előnye, hogy nincs semmilyen káros mellékhatása, kismamák, csecsemők, pacemakerrel élők is használhatják. Azonban rendkívüli immunerősítő hatása miatt friss szervátültetésen átesettek esetében nem alkalmazható.

A Szolimedben kedd délelőttönként (9-11 óra között), egy ingyenes szakorvosi tanácsadáson vehetünk részt, dr. Duray Péter mindenkinek egyénre szabott terápiás programot állít össze. Nagyon fontos azonban, hogy a konzultációra előzetesen bejelentkezzünk akár telefonon, akár személyesen, a tanácsadásra pedig vigyük magunkkal a leleteinket. A BEMER kezelés minden nap igénybe vehető, azonban a szakorvosi konzultációra csak kedden délelőttönként van lehetőség és csak bejelentkezés alapján.

Sajnos a fájó derék is népbetegség lett. A Szolimed azonban mostantól egy újdonsággal is vár bennünket, egy gerincnyújtó paddal – ismertebb nevén denevérpaddal, amely segít a gerincfájdalmak enyhítésében, orvosolja a becsípődést és enyhíti a csigolyák terhelését. Ráadásul olyan speciális gerincnyújtó padról van szó, amely nem csak hanyatt fekve, de akár hason is használható. Ezt a padot 2016. 01.17-én, vasárnap bárki ingyenesen kipróbálhatja.

Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiót megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András utca 24. szám alatt, hétköznap 8 órától 19:30-ig, szombaton 9-18, vasárnap pedig 10-17 óráig várják Önöket. Telefonon bejelentkezni a 30/426-02-70-es telefonszámon lehet. Érdemes megnézni a facebook oldalt is, hiszen a Szolimed Szolárium és Közérzetjavító Stúdiónak is van facebook oldala, de a BEMER terápiának is, ahol megnézhetik az esettanulmányok egy részét: Bemer Terápia Hódmezővásárhely néven találják meg az oldalt.

Kiskata