Télen igazából nincs tennivalónk a kertben. Amit már a hideg beköszöntése előtt megtehettünk az volt, hogy fagymentes helyre vittük a növényeinket, valamint a fagytól védő hálóval is befedhettük. Eddig igazából még csak egy nagy fagyon vagyunk túl, ha eddig ezt nem tettük meg, talán még mindig nem késő.

Fagymentes napokon lehet metszeni, és lekaparni a fák kérgeit, hogy megszabaduljunk azoktól a baktériumoktól, amik esetleg élősködnek a növényünkön. A fűtött fóliasátrakban a palánták nevelését is el lehet kezdeni.

A rágcsáló és kártevő irtást még most is kell végezni, hiszen ebben az enyhe időben nem kizárt, hogy találkozunk rágcsálókkal a kertünkben. A kártevők irtásáról a jó idő közeledtével is kell majd gondoskodni, kifejezetten lemosással tudjuk ezt megtenni.

Ezekhez a munkákhoz minden szükséges eszközt megtalálnak a Farmangel gazdaboltban, ahol a személyesen Farkas Angéla tulajdonos is ad tanácsot. A Farmangel Kft Gazdaboltját elérheti a 62- 676-502-es telefonszámon vagy Farkas Angéla tulajdonost a 70-414-0081-es számon.

sk