A nagymúltra visszatekintő Teabár ezúttal a tánc és a zene segítségével hozta el Hódmezővásárhelyre az igazán tüzes latin hangulatot. A cél az volt, hogy a kinti hideg ellenére a gyerekekben egy kis vidámság kerekedjen, ami sikerült is.

Gondoskodott erről egyrészt az Írisz Táncklub Makó Sportegyesület, amely hat párral képviseltette magát a rendezvényen, és egy igazán vérpezsdítő produkcióval rukkoltak elő.

A makói egyesület 20 évvel ezelőtt jött létre, és jelenleg közel 100 főt számlál. Először léptek fel Hódmezővásárhelyen (versenyeken való résztvevőként azonban már többször játak a városban), a meghívás apropója, hogy két táncos is a kollégium egykori tanulója volt – tudtuk meg Gera Zoltántól, az egyesület elnökétől.

A diákok miután ellesték a tánclépéseket, maguk is kipróbálhatták azokat a parketten, amihez a Coco Bongó együttes szolgáltatta a muzsikát.

A Teabár következő programjait Horváthné Ruzsa Anita, a kollégium könyvtáros-, illetve diákönkormányzatát segítő pedagógusa ismertette. Január utolsó szerdáján például a Bethlen Gábor Református Gimnázium diákjainak zenekara fog fellépni a Teabár színpadán. A február 27-ei farsangjukon pedig a Help együttes fog Beatles-feldolgozásokat játszani. Illetve márciusban egy olasz kulturális esttel készülnek.

ÉR.