Habár a 20. fordulóban a Swansea-t verte a Manchester United továbbra sem mondhatjuk, hogy Van Gaal csapata magabiztos volna. Igaz a Newcastle elleni meccsen úgy tűnt Rooney továbbra is megőrizte jó formáját, sőt most lendült csak igazán bele.

Első gólját a 9. percben szerezte, igaz ekkor még büntetőből volt eredményes – a PL-ben ő az a játékos, aki a legtöbb gólt rúgta büntetőből, összesen 19-szer volt így eredményes.

A hazaiak úgy tűnt nem találják a „vörös ördögök” ellenszerét, bár a Manchester sem vitte túlzásba a támadásokat, többet volt ugyan náluk a labda, de igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítaniuk. Legalább a 38. percig, amikor ismét Rooney villant, bár ez alkalommal gólpasszt adott, magát a gólt Lingard szerezte meg, kettővel mentek a vendégek.

A „szarkák” viszont nem adták fel, négy perccel később szépíteni tudtak Wijnaldum révén. Így 1-2-es vendégvezetéssel fordultak a felek.

A második játékrészben aztán bő 20 perc játék után a Newcastle is büntetőhöz jutott, Mitrovic pedig értékesítette a kötelezőt, ezzel pedig már egál volt a csapatok között.

A vendégek először úgy tűnt megzavarodtak a góltól, de végül csak rendezték soraikat, a 79. percben pedig ismét Wayne Rooney-n volt a sor, aki második gólját is megszerezte a meccsen. A végeredmény viszont még nem alakult ki, ugyanis a „szarkák” a végére tartogatták a slusszpoént, a 90. percben Dummett ismét egyenlíteni tudott. A négy perces ráadásban pedig már nem született újabb gól, így 3-3 lett a vége.

A nap másik mérkőzésen az Aston Villa fogadta a Crystal Palace-t. A birminghamiek már 19 forduló óta nem tudtak nyerni, így utolsók a tabellán, ez alkalommal azonban megtört a jég. Lescott második félidőben szerzett fejes góljával nyerni tudtak és bezsebelték a három pontot, igaz a tabellán nem tudtak előre lépni.

A West Ham United az újonc Bournemouth otthonába látogatott, ahol az első félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a második 45 percben hármat is vágtak Bilic játékosai, amivel magabiztosan nyerni tudtak, ráadásul a tabellán a pontot hullajtó MU-t is sikerült beelőzniük.

A PL 21. fordulója január 13-án szerdán újabb mérkőzésekkel folytatódik.

Eredmények:

Aston Villa – Crystal Palace 1-0
Bournemouth – West Ham 1-3
Newcastle – Manchester United 3-3

Hátralévő mérkőzések:

Chelsea – West Brom
Manchester City – Everton
Southampton – Watford
Stoke – Norwich
Swansea – Sunderland
Liverpool – Arsenal
Tottenham – Leicester

szcs

Fotó: Reuters
Tabella: eredmenyek.com