Az óvoda vizesblokkját újította föl a Villeroy & Boch Magyarország Kft., valamint 11 partnercég. Almási István elmondta, hogy „12 cégnek kell, hogy köszönetet mondjak, és bízom benne, hogy ez a kezdeményezés lökést ad a többi nagyvállalat részére is, és hasonló felajánlásokat tudunk esetleg elkönyvelni a következő években is”.

Azonban azt is elmondta, hogy az oktatási intézmények fenntartása az önkormányzat kötelessége, kiemelten az óvodák. De – folytatta – „akárhogy is vigyáznak a gyerekek, akárhogy is vigyáznak a felnőttek, azért előbb-utóbb elhasználódik, és gyakorlatilag egy folyamatos karbantartásra, felújításra van szükség”.

A munkálatok első fázisának befejezése történt meg, ugyanis az óvoda nagyobb vizesblokkjának felújítása több szervezést igényel, és még hátra van, amelyet Hideg Gábor szerint még idén elvégeznek.

A Villeroy & Boch Magyarország Kft., az egykori Alföldi Porcelángyár utódja 2015-ben ünnepelte az alapításának az 50. évfordulóját. Az 50 éves jubileumuk egyik kiemelt programja a Malom Utcai Óvoda mosdóinak felújítása. „A szociális programban úgy döntöttünk, hogy olyan tevékenységet vállalunk föl, amely illeszkedik a cég profiljához. A tavalyi termelésünk a magyar piac háromszorosa. Had’ emeljem ki a Keramitalia Kft-t, amely Vásárhely egyik nagy cége, burkolatokkal foglalkozik, az összes burkolatot ő ugyanilyen felajánlásból biztosította. Tehát ezt a beruházást 12 partnercég végezte.”

2015 szeptemberében egy jótékonysági akció keretében 10 db egyedi, sorszámozott mosdót bocsátottak licitálásra az ország egyik legismertebb aukciós weboldalán. A 10 db mosdó egyedileg készült, fekete mázzal, egyedi logóval. A 10 db egyedi mosdó eladásából közel félmillió forint felajánlás érkezett a felújításra.

A gyerekek egy kedves verssel köszönték meg az igazgatónak, és két rajzot is átadtak.

 

 

G.