Az EB-főpróbáján, a múlt héten Miskolcon rendezett kupán már találkozott a két együttes, a lépés akkor is a magyaroknak jött ki jobban.

Az EB első meccsén azonban Bíró csapata egyáltalán nem mutatott magabiztos játékot, ennek pedig vereség lett a vége. A keddi görögök elleni meccs azonban teljesen más volt, úgy tűnt, hogy a lányok tanultak az első meccsen elszenvedett vereségből.

A támadások sokkal jobban sikerültek és a védekezés is még inkább a helyén volt. Ez alkalommal a centerek megjátszása is sokkal jobb ment, míg a hollandok ellen a középső játékosok alig kaptak használható labdát, addig most bőven ellátták őket a csapattársak.

A nagy szünetre 5-3-as vezetéssel vonulhattak Bujka Barbaráék. Négy perccel a vége előtt Tóth Ildikó ejtése is beakadt, az így kialakult 8-5-ös állásnál pedig szinte biztosak lehettünk abba, hogy eldőlt a mérkőzés. Nem hiába, hiszen Czigány Dóra ívelése után is gólnak örülhettek a lányok, így a rivális ezt követően szerzett egyetlen gólja csak a felzárkózásra volt elegendő.

A magyar válogatott legközelebb csütörtökön 12:30-tól az utolsó helyen álló és a két EB meccsén még gólt nem szerző törökök elleni ugrik medencébe.

Vízilabda Európa-Bajnokság (Belgrád)
Női torna, 2. fordulóA-CSOPORT
GÖRÖGORSZÁG–MAGYARORSZÁG 6–9 (2–3, 1–2, 2–2, 1–2)
Belgrád, 100
néző. Vezette: Putnikovics (szerb), Severo (olasz)
GÖRÖGORSZÁG:
Kuvdu – Kocia, Avramidu 1, RUMPESZI 1, ASZIMAKI 2, Cukala 1, Manoliudaki. Csere: Diamantopulu, E. Plevritu 1, M. Plevritu, Hidrioti, Kszenaki
MAGYARORSZÁG: GANGL – Antal 1, Keszthelyi 1, Czigány D. 1, Bujka 1, Szücs G. 1, Kisteleki H. 1. Csere: ILLÉS A. 2, Takács O., TÓTH I. 1, Csabai, Garda
Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 9/1
Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 1/1
Kipontozódott: Manoliudaki (20. p.)

A csoport további eredményei
Portugália–Oroszország 5–21
(0–6, 1–5, 1–4, 3–6)
Törökország–Hollandia 0–25 (0–8, 0–6, 0–7, 0–4)

A csoport állása:

1. Oroszország 6 pont
2. Hollandia 6 pont
3. Görögország 3 pont
4. MAGYARORSZÁG 3 pont
5. Portugália 0 pont
6. Törökország 0 pont

szcs

Fotó: mti.hu