08:40: Véget ért a közgyűlés, a következő, rendes ülés február 5-én lesz.

08:37: A Magyar Úszó Szövetség Hódmezővásárhelyen tart edzőtábort január 10 és 23 között. Kétmillió forintnyi támogatásra lenne szükség, az étkezésre és a szállásra. Az önkormányzat megadja a támogatást.

08:34: A Kossuth tér 6 szám alatti ingatlanban mindössze egy 60 négyzetméteres irodát bérelnek, a többi üres. Állapotuk romlik, ezért szükség lenne az értékesítésükre.

A testület támogatja ezt.

08:18: Hegedűs Zoltán alpolgármester ismertette: január elsejétől sárgán működnek a taxik Vásárhelyen. Azoknak a taxisoknak, akik tavaly szeptember 15-én rendelkeztek drosztengedéllyel, azok számára a város átvállalta az autók karosszéria fóliázását. 9 millió forintból 29 járművet festettek át így sárgára.

6 taxis szeptember 15 után kereste fel az önkormányzatot, hogy nekik is fizessék meg az autók sárgítását, ám nekik addig nem volt drosztengedélyük. – Nagyon sok taxis játszott ezzel az engedéllyel, holott mindössze havi ezer forintba kerül – tette hozzá Hegedűs Zoltán, aki nem támogatja, hogy számukra támogatást nyújtson a város.

Dr. Szabó Pál jobbikos képviselő felszólalásában megjegyezt: egy taxi átfóliázása 300 ezer forintba került, ami országszerte drágának számít.

– Úgy gondoltuk, ha a település támogat egy vállalkozást, akkor a legjobb minőségre kell törekedni. Azért költséges, mert jó minőségű fóliát tettek a taxikra, hogy az eredeti karosszéria ne károsodjon – válaszolt Hegedűs Zoltán.

Almási István szerint valamilyen szinten támogatni kell a még nem sárga taxisokat, hogy ne veszítsék el a munkájukat. A polgármester azt javasolta, amennyiben maguknak besárgítják az autóikat és kiváltják a drosztengedélyt, az önkormányzat 25 százalékot megtérít a fóliázásból.

A képviselők megszavazták ezt.

08:08: – 2016 február 1-től 2,2 hektárnyi saját temetőrészt tart fent a Kincses temetőben, a ravatalozó mögött, a díszsírhelyeknél az önkormányzat, a működtetést a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. végezné – mondta Ambrus Norbert.

A díjakról is szó esett: a temetések költségei ezáltal csökkennének Vásárhelyen, ugyanis míg más temetőkben egy sírhely megváltása 40-45 ezer forintba kerül, itt ez 30 ezer forint. Páros sírhely ára más sírkertekben 90-95 ezer forint, ebben a temetőrészben ez mintegy 50 ezerbe kerül.

08:02: Ambrus Norbert, a Jogi Iroda vezetője ismertette: január 17-ig kell dönteni az önkormányzatnak a kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatban, ezért hívták össze a rendkívüli ülést. Arról kell határozni, hogy az önkormányzat tartja fenn a közszolgáltatást, vagy átadja azt a katasztrófavédelemnek 2016 július elsejétől 2018 végéig.

A grémium az utóbbit szavazta meg.

08:00: Almási István polgármester megnyitotta az ülést. Molnárné Kecskeméti Rita és dr. Grezsa István fideszes képviselők hiányoznak.

Napirend:

Kéményseprő-ipari közszolgáltatással kapcsolatos döntés meghozatala

Egyebek