Három gyors holland góllal indulta  találkozó, ami után Bíró rögvest időt kért, ez pedig mintha hatásosnak bizonyult volna, legalábbis Takács Orsolya egy szemtelen góllal megszerezte a magyar csapat első találatát.

Azonban a meccs képében mégsem állt be nagy változás, a hollandok gyorsabbak és jobbak voltak, az pedig maximum szépségtapasz volt ebben a periódusban, hogy a szentesi Bujka Barbara egy szép gólt szerzett, háttal a kapunak. A nagyszünetre 8-3-as állásnál fordultak a felek.

A harmadik negyedben sem történt változás, a hollandok a negyedik percre már 11-3-ra mentek, ezzel pedig igazából nem is volt kérdés a győzelem sorsa.

A maradék játékidőben aztán beindult a magyar csapat és jöttek a gólok, de talán a hollandok is érezték, hogy zsebben a meccs és nem nyomták annyira. A magyar lányoknak viszont talán önbizalomszerzésre jó volt az a bő 10 perces periódus.

Összességében viszont elmaradtak a bravúros teljesítmények a magyar oldalon, a hollandoknál viszont például Smit villogott.

A csoport másik két találkozóján ennél nagyobb verések születtek. a görögök 27-3 arányban verték Portugáliát, míg az oroszok 29-0-ra ütötték ki a törököket.

Bujka Barbaráék január 12-én, kedden játsszák következő mérkőzésüket, akkor a görögök ellen ugranak medencébe.

A-csoport
Hollandia – Magyarország 14-10 (4-1, 4-2, 4-3, 2-4)

szcs

Fotó: Dobos Sándor / waterpolo.hu