Szombaton a Barcelona és a Real Madrid is nyerni tudott, a bajnoki elsőség megőrzése miatt így az Atletico Madridnak nyernie kellett a Celta Vigo ellen. A „Paplanosokra” nem várt könnyű meccs, hiszen a Celta kifejezetten jó őszt futott – a tabella ötödik helyén állnak. Ennek ellenére a 0-0-s első félidő után a madridiak gyorsan bevették a házigazdák kapuját, majd később a kitámadó Celta kontrából is kapott egyet.

A napot viszont a Villareal kezdte az újonc Sporting Gijon ellen. A „Sárga tengeralattjáró”hazai pályán rendkívül jól muzsikált a szezon eddigi részében és ez most sem volt másként. Az idegenben egyébként is rossz mérleggel bíró Sportingot simán sikerült verni.

A Valencia számára viszont nem alakult továbbra sem álomba illően a bajnokság. Ez alkalommal a Real Sociedad otthonába vendégeskedtek a „Denevéresek” viszont nyeretlenségi sorozatukat nem sikerült megszakítaniuk, ellenben a Sociedadnak igen, kettőt is rúgtak a Valenciának.

Hat meccs óta nem kapott ki a Malaga, sőt ezt egy újabb hetedik meccsre is sikerült kiterjeszteniük, hiszen ikszeltek a Las Palmas otthonában. A vezetést a Palmas szerezte ugyan meg a második félidőben, de alig 20 percen belül egalizálni tudott a Malaga.

Az Eibar pedig zsinórban harmadik mérkőzését nyerte, ez alkalommal az Espanyol foga tört bele a jó szezont futó Eibar-ba.

La Liga 19. forduló, vasárnap

Villareal – Sporting Gijon 2-0
Real Sociedad – Valencia 2-0
Las Palmas – Malaga 1-1
Eibar – Espanyol 2-1
Celta Vigo – Atletico Madrid 0-2

Korábbi eredmények:

Barcelona – Granada 4-0
Sevilla – Athletic Bilbao 2-0
Getafe – Betis 1-0
Real Madrid – Deportivo La Coruna 5-0
Levante – Vallecano 2-1

szcs

Fotó: Reuters
Tabella: eredmenyek.com