Ha január, akkor indul a báli szezon Vásárhelyen. Nem történt ez másként idén sem: szombaton a bethlenesek mulattak a Fekete Sasban.

Az est védnökei Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke és Almási István polgármester voltak.

A nyitótánc előtt dr. Kádár Péter, a gimnázium igazgatója megadta az engedélyt a bál megkezdésére, majd a parkettre vonultak a diákok, hogy bemutassák azokat a koreográfiákat, amiket szeptember óta gyakoroltak. Bécsi keringő, salsa és csárdás szerepelt a repertoárban. A táncokat ebben az évben is Baranyi Anett és Tóth Krisztina tanította meg a végzősöknek.

Mondanunk sem kell, a szülőket, barátokat, hozzátartozókat lenyűgözte a produkció, hangos tapssal díjazták a bálozókat. Ezután pohárköszöntő következett, ekkor Bán Csaba református lelkész mondott beszédet.

Dr. Kádár Pétertől megtudtuk, ebben az évben 94 tanuló búcsúzik majd el a gimnáziumtól. Ez alkalommal is szükség volt arra, hogy a tizenkettedikesek fiatalabb diáktársakat kérjenek fel – csak így lett mindenkinek párja. Az igazgató még elmondta, a Bethlen az az iskola, ahová szívesen visszajárnak az egykori tanítványok, a bálokra is ellátogatnak olyanok, akik 10-15 éve voltak az intézmény nebulói.

Ombódi Cintia és Korcsik Levente Ádám keringőt és csárdást táncolt. Mindkettő tetszett nekik, de az esten az utóbbi győzött, mivel akkor már felszabadultabbak voltak. A próbákon sem akadtak nehézségeik. Most még a szórakozásé a főszerep, de hamarosan gőzerővel kell készülni az érettségire. Cintia óvónő szeretne lenni, Leventét a jog és a pszichológia érdekli.

A vacsorát követően hamar benépesült a tánctér. Az emeleten a Maraton Band, a földszinten Arany-Tóth Attila gondoskodott a kellemes, örökzöld dallamokról.

Megyeri József