Ahogy a legtöbb fiút, Loós Dominikot is elsőként focizni vitték a szülei. – Azonban 3-4 edzés után rájöttünk, hogy nem ez lesz a mi sportunk – mondta mosolyogva az édesapa, Loós Csaba. A családban azonban sokan kick-boxoztak, illetve űzik most is. Az édesapa és testvére csak hobbiból, de Dominik unokatestvére, Makó Evelyn viszont profi szinten. Így a fiú is sportágat váltott. Megérte, hiszen azóta folyamatosan ott van a legjobbak között.

A József Attila Ginázium hatodik osztályos tanulója 2008-ban kezdett el kick-boxozni. – A legjobban azt tetszett meg benne, hogy rengeteget lehet mozogni és nagyon kell koncentrálni – árulta el Dominik. A Makó Budo Klubban indult a küzdősportos pályafutása. Most már egy szegedi egyesület színeiben versenyez, így heti két alkalommal szülei viszik edzeni a megyeszékhelyre. Természetesen nem ennyiből áll a felkészülés, hiszen többször is eljár Makón erőnléti edzésre.

Dominik legutóbb Horvátországban méretette meg magát. A Croatia Openen 12 nemzet ötszáz sportolója vett részt. A saját súlycsoportjában, vagyis a 42 és 47 kiló közöttiben aranyérmet szerzett. Emellett elindult a 47 kiló fölöttieknél is, ahol a dobogó harmadik fokára állhatott. A szobájában lévő dicsőség falon számos serleg és érem található: különféle országos és nemzetközi versenyeken hódította el őket.

A későbbiekben is ezzel a sportággal kíván majd foglalkozni. Persze szakmát is szeretne magának, a tervei között szerepel, hogy felnőttként gépészmérnökként dolgozhasson. Dominik nagyon szerény fiú. Szülei elmesélték, hogy egy-egy győztes verseny után napokig hurcolja a táskájában a kapott érmet, oklevelet, de nem akarja megmutatni az osztálytársainak, mivel nem kíván dicsekedni.

Munkatársunktól. K.