Nem csupán hajnalig tartó bulival, hanem mozgással is el lehet búcsúztatni az óesztendőt. Makón a Marosmenti Mocorgók Baráti Köre SE immáron ezt ötödik alkalommal szervezi meg. – Hagyományosan csütörtökön is a Hagymatikum elé vártuk a mozogni vágyókat – nyilatkozta Kerekes Éva, a sportegyesület gazdasági vezetője.

Több mint százan döntöttek úgy, hogy részt vesznek ezen a vidám sporteseményen. A felnőtteknek 3,5 kilométeres távot kellett megtenniük. Miután elrajtoltak a fürdő elől végigfutottak a Szép utcán, onnan ráfordultak a Kálvária utcára, ahol a kispostánál megfordultak, s a Kossuth utcát érintve tértek vissza. A kicsiknek pedig a Hagymatikumot kellett megkerülniük. A férfiak között Földesi Sándor lett az első, a hölgyeknél pedig Panyor Krisztina.

Szűcsné Bonyecz Máriától nem áll távol a sport szeretete. – Évek óta túrázom, kerékpározom és futok egy baráti társasággal – árulta el a 60 esztendős hölgy. A Kiszomboron dolgozó makói asszony a városban szervezett futásokon rendszeresen elindul. Nem csupán a szabadban sportol, hanem edzőteremben is szívesen megmozgatja az izmait Szűcsné Bonyecz Mária.

A 14 éves makói Simics János Domonkos számára is fontos a mozgás. – Először álltam rajthoz a szilveszteri futáson – tudtuk meg a szegedi Kiss Ferenc iskolában erdésznek tanuló fiútól. Körülbelül egy éve lett aktív futó Jancsiból, a megyeszékhelyen lévő SZVSE keretein belül űzi ezt a sportot. Hetente 3-4-szer tesz meg 5-6 kilométeres távokat. Csütörtökön a felnőttek mezőnyében indult, de sajnos féltávnál szúrni kezdett az oldala, így nem ért el olyan eredményt, amit szeretett volna.

Munkatársunktól. K.