A „rókák”a hétközi fordulóban a Manchester City-t fogadták Pellegrini csapatára pedig nem várt könnyű mérkőzés. A hazaiak annak rendje és módja szerint nem ijedtek és igyekeztek szorongatni a City-t. Az első 45 percben két komolyabb helyzetet sikerült kidolgozniuk, de a góllövő lista éllovasa Vardy és Albrighton sem talált be, ellenben a hazai kapuban Schmeichel is jól állta a sarat.

A fordulás után már kevesebb helyzetet láthatott a publikum. Pellegrini ugyan próbálta cserékkel felfrissíteni a támadójátékot, de ez továbbra sem mutatkozott meg gólokban, így a City-nek be kellett érnie egyetlen zsákmányolt ponttal.

Agüero-ék ennek ellenére nem tűntek szomorúnak a lefújást követően és továbbra is lőtávon belül, a harmadik helyen, három pontos hátránnyal várják a folytatást.

A Leicester City az eddigi mérkőzések során 39 pontot gyűjtött, pont amennyit a jobb gólkülönbségének köszönhetően első helyen álló Arsenal.

A PL 19. játéknapján egyetlen mérkőzést rendeznek már csak, szerda este 20:45-től a Sunderland fogadja a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Liverpoolt.

Premier League 19. forduló
Leicester – Manchester City 0-0

A 19. forduló korábbi mérkőzései:

Arsenal – Bournemouth 2-0
Manchester United – Chelsea 0-0
West Ham – Southampton 2-1
Crystal Palace – Swansea 0-0
Everton – Stoke 3-4
Norwich – Aston Villa 2-0
Watford – Tottenham 1-2
West Brom – Newcastle 1-0

szcs

Fotó: Action Images