Apátfalván százharminc közmunkásnak hosszabbították meg a szerződését. – Rájuk gondoltunk most a két ünnep között és meleg ételt osztottunk nekik – nyilatkozta Szekeres Ferenc polgármester hétfő délután a hivatal udvarán. A közmunkások birkapörköltet és köménymagos főtt krumplit kaptak, amit éthordóben vittek haza.

A helyi vendéglőben készítették el az ételt, 62 kió húsból és 70 kiló burgonyából főzték meg a finomságot. – Arra gondoltunk, hogy karácsony után is kerüljön hús az asztalukra, s ezzel is megköszöntük nekik az egész éves munkájukat – folytatta a község vezetője. Jövőre is lesz mit csinálniuk, hiszen az apátfalvi önkormányzat 2016-ban is folytatja a közmunkaprogramot.

A téli szezonban sem szünetel az apátfalvi közmunkások foglalkoztatása. Ilyenkor elsősorban az utakat, tereket tartják rendben. Emellett az önkormányzatnak van térkőgyártó üzeme, illetve asztalosműhelye, s ezekben is dolgoznak közmunkások. A községi fóliasátorban pedig gondozzák a salátaféléket és a karalábét.

– Nagyon örülök a meleg ételnek, a polgármester és az önkormányzat az idén nem először gondolt ránk, hiszen nemrég karácsonyi csomagot kaptunk – fogalmazott Kolompár Diána. Az asszonynak és párjának egy 7 és egy 11 esztendős gyermeke van. – Csak mi, felnőttek eszünk a pörköltből, mert a kicsik nem szeretik, de mi igen – tette hozzá mosolyogva Kolompár Diána.

Harabagiu Tiberiu Romániából költözött Apátfalvára. – Sajnos semmilyen végzettségem sincs, ezért nagyon boldog vagyok, hogy közmunkásként dolgozhattom, így meg tudom keresni a kenyérre valót – vette át a szót a fiatalember. Ő elsősorban a község tisztántartásán fáradozik, jelenleg a lehullott faleveleket, lenyesett ágakat szedi össze.

Munkatársunktól. K.