A 2007-2013 közötti uniós fejlesztési időszak forrásainak maximális kihasználása, valamint a technológiafejlesztés érdekében döntött a Miniszterelnökség újabb támogatási kör megnyitásáról. Ennek köszönhetően az ügyfelek az akvakultúrába történő termelő beruházásokra, a természetes vízi halászat, valamint a halfeldolgozás és értékesítés fejlesztésére nyújthatták be gépbeszerzési igényüket.

A kérelmek elbírálását követően összesen 42 ügyfél gépbeszerzésének támogatásáról döntött az Irányító Hatóság. A rendelkezésre álló több mint 400 millió forintos keretösszegből az igényelhető forrás az elszámolható kiadások legfeljebb 60 százaléka lehetett. Az új gépeket a nyertes ügyfelek 2015. december 31-ig szerezhetik be, és az elszámolható kiadások legalább 50 százalékát teljesíteniük kell a beszerzés végéig. A kifizetési kérelmeket legkésőbb 2016. január 5-ig, a beruházás üzemeltetéséről szóló igazolást pedig legkésőbb 2016. február 19-ig kell benyújtani.

Az Európai Bizottság által 2015. december 7-én jóváhagyott Magyar Halgazdálkodási Operatív Programnak köszönhetően az ország halgazdálkodásának fejlesztésére 2023-ig – az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg – mintegy 15,5 milliárd forint áll rendelkezésre. A Miniszterelnökség 2016-ban tizenegy pályázat meghirdetését tervezi a teljes forráskeret megnyitásával.