Kovács Sándor már második alkalommal segít a körzetében élő nagycsaládoknak. A képviselő szerdán tartós élelmiszerrel, déli gyümölccsel, valamint szaloncukorral lepett meg két familiát. – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetének közreműködésével sikerült megajándékoznom az ünnepek előtt ezt a két családot – tudtuk meg a városatyától.

Kovács Sándor elsőként Kádárékat kereste fel. A legidősebb fiú, a 17 éves István Márk volt a szószóló. – Öt testvérem van, a 15 éves Szandi, a 14 éves Dávid, a 12 éves Tímea, a 10 éves Réka, valamint a legkisebb, az 5 esztendős Noel – árulta el a korelnök. István Battonyán tanul és minden vágya az, hogy szerződéses katona legyen.

Kádárék közösen fogják feldíszíteni a fenyőfát. Nem csupán boltban vásárolt gömbökkel, függelékekkel, hanem a gyerekek által készítettekkel is. – Azt még nem tudom, mi kerül a fa alá, anyáék úgy eldugták, hogy még nekem sem sikerült megtalálnom – árulta el nevetve a nagyfiú.

Kovács Sándor következő útja Dériékhez vezetett. – Nyolc gyermekem van, ebből öt él velünk, kettő külföldön dolgozik, Svájcban, illetve Németországban – mondta a családfő. Déri Jánosnak minkét lábát amputálták, felesége az állandó ápolója. Dériék nagyon meglepődtek, mikor bekopogott hozzájuk a képviselő a csomaggal. Az élelmiszernek nagyon megörültek, hiszen az ünnepre sok segítséget jelent ez számukra.

Munkatársunktól. K.