Harrison Ford 16,7 millió angol fontot, vagyis mintegy 7,2 milliárd forintot kapott azért, hogy eljátssza Han Solót a Star Wars 7.: Az ébredő Erő című filmben. Emellett a színész 0,5 százalékban részesedik a film bevételeiből is, így a becslések szerint akár 23 millió fontot, vagyis közel 10 milliárd forintot is megkereshet a szereplésével.

Leia megformálója, Carrie Fisher ennél jóval szerényebb összegért, 1 millió angol fontért, vagyis nagyjából 430 millió forintért vállalta el a visszatérést. A rendező, J. J. Abrams pedig 3,3 millió fontért, vagyis 1,4 milliárd forintért dolgozott, emellett 2 százalékos részesedést kap a film bevételeiből.

Az új rész fiatal főszereplői, a Rey-t alakító, 23 éves Daisy Ridley és a Finn szerepében látható, szintén 23 éves John Boyega számára hatalmas lehetőség, hogy egyáltalán játszhatnak a Star Warsban, hiszen eddig szinte ismeretlenek voltak. Éppen ezért valószínűleg akár ingyen is vállalták volna a szereplést, ám azért kaptak érte fejenként 300 000 fontot, azaz közel 130 millió forintot, illetve ők is részesednek a film bevételeiből.

 

Forrás: Daily Mail