– Ez most az alapok letételének éve volt, amelynek nagyon fontos eleme volt, hogy a települések életében megjelentek a pályázati, fejlesztési lehetőségek. Ennek tudunk mi felelős szereplőivé válni – fogalmazott kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke.

A 2015-ös évben a menedzserszemlélet és az innovatív gondolkodás hangsúlyozását tartották leginkább fontosnak, amelynek elősegítésében a megyei önkormányzat partnere a településvezetőinek, számos segítséget biztosítva a polgármestereknek és az ott élőknek.

A gazdaságfejlesztés előlendítése érdekében operatív együttműködés alakult ki a Miniszterelnökséggel, illetve elindították a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak (TOP) a végrehajtását. A közeljövőben Csongrád megye – a két megyei jogú várossal együtt – 73 milliárd forint összegű támogatást hívhat le TOP-forrásként. Ezen források sikeres kihasználása érdekében létrehozták a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft-t.

Az év végén két hatalmas projektet zárnak, amely a megye egészét lefedi: az „Egy lépés az egészségünkért” és a „Csongrád Megyei Koordinációs Kompetencia Központ” létrehozása projekteket, összesen 1,6 milliárd forint értékben.

Nagy esemény volt a Belvedere-palotába való átköltözés, illetve hogy a régi Megyeházán, a Rákóczi téren létrejött az ország valóban integrált ügyfélszolgálattal rendelkező Kormányablaka.

Minden szempontból sikeresnek mondható a megyei önkormányzat tevékenységének társadalmasítása is.

ÉR.