A szerdai testületi ülésen – bár a tervek szerint az utolsó az idei évben, mégis – számos olyan döntés született, melyek nagymértékben befolyásolják Maroslele életét.

Így módosították a 2015. évi költségvetési rendeletet, amit az indokolt, hogy beszereztek egy teherszállításra alkalmas autót.

A képviselőtestület elfogadta továbbá az átmeneti gazdálkodásról szóló rendeletet, aminek jelentősége, hogy amíg nincs meg a 2016-os költéstervezet, addig e szerint fog gazdálkodni az önkormányzat.

Valamint módosították az SZMSZ-t, felülvizsgálták a temetői díjak mértékét, megszavaztak a képviselőtestület 2016. évi munkatervét, illetve a Lelelnnov Kft. támogatását, továbbá bemutatkozott a Kiszombori Határrendészeti Kirendeltség újonnan kinevezett vezetősége is. A régi bölcsőde épületét – amit eddig a Vadásztársaság kezelt, de az vett egy új épületet – kezelésre átveszi a sportegyesület.

Maroslele önkormányzata is úgy döntött, hogy csatlakozik Hódmezővásárhely felhívásához, vagyis támogatja a Mezővári óvoda újjáépítését 300 ezer forinttal. A hódmezővásárhelyi önkormányzat nevében Hegedűs Zoltán alpolgármester vette át a nagylelkű felajánlást, kifejezve köszönetét (a mezőváribeli óvodások nevében is) a marosleleiek felé. Hegedűs Zoltán elmondta, hogy ezzel az összeggel együtt közel 56 millió forint gyűlt össze.

„Mezővári önkormányzata remélhetőleg a napokban át tudja adni a területet az egyháznak, hiszen ez a feltétele annak, hogy megindulhassanak a tervek és az engedélyeztetések. A tervek elkészülte után kezdődhet a költségkalkuláció: ez után tudunk pontos összeget mondani, hogy mennyire van szükség ahhoz, hogy felépülhessen Mezőváriban az új óvoda” – fogalmazott Hegedűs Zoltán.

Martonosi György, Maroslele polgármestere a következőket mondta a felajánlásról: „Fontos nekünk, hogy mi történik a mellettünk lévő két nagyobb városban, Makón és Hódmezővásárhelyen, hiszen a marosleleiek ezer szállal kötősnek a két másik teleüléshez. Hódmezővásárhellyel egyre több olyan közös kezdeményezésünk van, ami arra szolgál, hogy a kapcsolatot szorosabbá fűzzük. Ilyen például a Tisza-Maros Jövőjéért Egyesület megalakulása, illetve előkészítés alatt van a Hódmezővásárhely és Maroslele közötti kerékpárút megépítése is. Örülünk, hogy ilyen projektek indulnak, mert nagyon fontos számunkra, hogy a két járás, illetve a választókerület települései szorosabb együttműködést alakítsanak ki.”

ÉR.