Csongrád megyében december 2-án kezdődött meg az állami tulajdonban lévő földek értékesítése négy helyszínen, köztük Hódmezővásárhelyen. Szombaton a városháza dísztermében indult azokért a földekért a licit, amelyek a hódmezővásárhelyi járáshoz tartoznak. Átlagosan napi 8 helyrajzi számot hirdetnek meg. A földek mérete változatos: akadnak 5 hektárosak, a legnagyobbak pedig 100 hektár fölöttiek.

A hétfőn meghirdetett földterületek közül 5 esetben eredményesen zárult a licit (a tövvire nem érkezett érvényes regisztráció). Elkelt egyrészt a 4,5 hektáros hódmezővásárhelyi legelő 2,25 millió forintért, egy 4,9 hektáros vásárhelyi szántó 8,2 millióért, valamint egy 28,73 hektáros székkutasi szántó 56,3 millió forintért. A vételi ár ezen esetekben megegyezett a kikiáltási árral, mivel csak egy regisztrált jelentkező akadt.

Kettő esetben többen is regisztráltak ugyanazért a földért. Az egyik egy 47 hektáros hódmezővásárhelyi szántó. Hárman szálltak versenybe a 84,8 millió forintért meghirdetett területért, amelyet végül 85 millió 850 ezer forintért vittek el.

A másik pedig egy székkutasi szántó volt 9 hektáros alapterülettel, 19,2 milliós kikiáltási árral. A két regisztráló közül azonban csak az egyik volt jelen, így ez a terület is a meghirdetett áron kelt el.

Az árverések nyilvánosak, így bárki látogathatja őket. December 30-án zárulnak a földárverések.

ÉR.