Nemhogy az egész község fogott össze, hanem más településeken élők is mindent megtettek annak érdekében, hogy a legtöbb szavazatot kapják a deszkiek. Ugyanis a Borbolya tánccsoport a Duna Televízió Fölszállott a páva tehetségkutató műsorának néptán kategóriájában bejutott a döntőbe. A zsűri értékelése mellett az sms-ekben beküldött szavazatok is nagyon sokat számítottak.

A dél-alföldi régiót egyedüliként képviselő borbolyások legnagyobb ellenfele a középdöntőben a székesfehérváriak voltak. A zsűri a Fejér megyeieknek a maximális pontszámot, vagyis 60-at adott, a deszkieknek viszont csak 58-at. A pontozás során lemaradt csapatok közül viszont egyet a nézők juttathattak tovább. A végelszámolásnál a legtöbb sms a Borbolyára érkezett, így ők úgynevezett szabadkártyával kerültek a döntősök közé.

A dr. Martin György Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak és tanáraiknak köszönhetően egy újabb deszki tánccsoport került a figyelem középpontjába. A felkészítő tanárok neve: Goda Katalin és Tóth Gábor. A csoport állandó zenekara pedig a szabadkai Juhász zenekar.

Következzen azok névsora, akik mindezt elérték, vagyis a gyermekek nevei: Bánfi Gergő, Borsos Bence, Görbe Péter, György Csongor, Horváth Ádám, Ishak Márk, Jankó Dávid, Koncz Patrik, Kócsó Mátyás, Kukucska András, Silló Zénó, Szremkó Zoltán, Veszelovszki Viktor, Feka Gergő, Bucskó Gergely, Bakacsi Dorottya, Haluska Lili, Karácsonyi Eszter, Karácsonyi Réka, Papp Csilla, Pécz Ágota, Slezák Regina, Szendrei Réka, Ugrai Andrea, Váradi Bori, Vincze Kamilla, Kocsis Rozália, Földesi Orsolya, Arany Szimonetta, Nagy Léna és Gál-Joó Jázmin.

Fotók: Kukucska András

Munkatársunktól. K.