Almási István polgármester köszöntötte az úszóversenyen megjelenteket, a megnyitón tolmács is közreműködött a külföldi vendégek miatt. Nyolc nemzet sportolói látogattak el Hódmezővásárhelyre a verseny miatt: Bosznia-Hercegovina, Csehország, Lengyelország, Macedónia, Románia, Szerbia, Szlovénia és természetesen a magyar úszók ugrottak a medencébe.

Nagyjából kétszáz sportoló méretteti meg magát ezen a hétvégén városunkban. A polgármester kifejtette, hogy az uszoda fejlesztését is nagyon fontosnak tartja, a jövő évi EB-re még egy teljesen új medencét is építenek.

Bán Sándor úszóedző, aki a vásárhelyi úszót Süli Ákost edzi, nagy reményekkel várta ezt a versenyt. Megtudtuk, hogy a verseny épp jókor jött Ákos számára, hiszen az alapozó időszaknak most van vége, és éppen csúcsformában szelheti a habokat a fiatal sportoló. Egyéniben 100 méter mellen indul, váltóban pedig 4X100-on indult el a fiú.

Két és fél éve alkotnak egy csapatot, úszó és edzője, és Bán Sándor megfogalmazása szerint, nyugodt lelkiismerettel állhatnak ezen a hétvégén rajtkőre, hiszen mindent megtettek a siker érdekében.

További képekért kattintson a galériánkba:

sk