2015-öt az UNESCO a fény nemzetközi évévé nyilvánította, aminek keretében a Németh László Gimnáziumban is rengeteg program megvalósult már eddig is: előadások, kiállítások, sorolhatnánk.

Az esztendő végének közeledtével már csak a búcsú, a lezárás maradhatott hátra.

„Úgy gondoltuk, akkor lesz teljes és sikeres ez az este, ha együttműködünk a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel, hiszen a tanítványok közül nagyon sokan az iskolába járnak” – tudtuk meg Kardosné Kecskeméti Katalintól, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola igazgatóhelyettesétől.

Ez az első ilyesfajta közös együttműködés, gála, ami a két intézmény között létrejött: Vágó János igazgató nagyon örült a megkeresésnek, és nem kizárt, hogy folytatása is lesz a kezdeményezésnek.

A délutáni előadás kezdetén Balázs József, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Hódmezővásárhelyi Tankerületének megbízott igazgatója köszöntötte a közönséget.

Nemcsak hangszeres, zenés produkciókkal kápráztatták el a közönséget a tehetséges diákok, a prózai, színi darabok is ugyanúgy helyt kaptak a délelőtt, délután folyamán.

Mintegy ötven kisdiák lépett fel a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára, akikért a színfalak mögül a felkészítő tanárok izgultak, a közönség soraiban pedig a szülők, nagyszülők, iskolatársak vártak nagy szeretettel.

 

ÉR.