Csütörtökön „Így tanulunk mi” címmel tartottak nyílt napot Hódmezővásárhelyen, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában. A programra első sorban óvodai pedagógusokat vártak, és az első osztályos tanulókat tekinthették meg.

A gyerekek szeptember elsejével kezdték meg iskolai tanulmányaikat, most pedig az óvó nénik megtekinthették, mennyit fejlődtek a volt tanítványaik.

Ezek a foglalkozások már hagyományosak az iskolánkban és nagyon szépen bele illeszkedik az adventi várakozási időszakba. Hihetetlen vágyakozással készültek a gyerekek erre a napra, már néhány nappal ezelőtt is lesték, hogy mikor jönnek már az óvó nénik.” – mondta el Forrainé Kószó Györgyi, az intézmény vezetője.

Két nyílt tanítási óra volt megtartva, amiben nem hagyományos módon folyt az oktatás, hanem komplex módon. Érintették a magyar nyelv és irodalmat valamint az iskola profiljához illeszkedő ének-zenét is.

A nyílt órák után „Kerekasztal beszélgetésen” vettek részt a pedagógusok, hogy megbeszéljék egymás közt a tapasztalatokat, és tanácsokat adtak egymásnak.

Sz.Viktor